Nyhetsbrev 1 2016

Hej allesammans! 

Glöm inte årsmötet onsdagen den 23 mars kl 18 på Handenterminalen 4.

För att spara porto skickar vi inte ut årshandlingarna, som ju är ganska omfattande. Handlingarna finns tillgängliga på plats.  Den som ändå vill ha dem i förväg kan beställa dem på vår telefonsvarare eller e-postadress. Det finns fortfarande möjlighet att föreslå styrelseledamöter, revisorer och valberedningsansvariga , som i så fall först ska vara vidtalade.

När det gäller förtroendevalda till Länsföreningens styrelse går det också bra att vända sig till vår styrelse med synpunkter, så förmedlar vi dem till Länsföreningens valberedning.

Eventuella motioner både till Strokeföreningen Södertörn och till Länsföreningen ska vara Strokeföreningen Södertörn till handa antingen per brev eller mail senast vecka 10.  

Våra anhöriggrupper, självhjälpsgrupper, och promenadgrupper har nu kommit i gång liksom även sånggruppen.

Vi fortsätter vår presentation av våra grupper som vi började med i förra nyhetsbrevet och den här gången har turen kommit till RGM.

RGM (Ronnie Gardiners Metod) är utformad för att som i vårt fall hjälpa personer med skador i hjärnan orsakade av stroke. Sedan flera år praktiseras metoden med framgång inom strokerehabiliteringen där också dokumenterade forskningsstudier genomförts.

Syftet för deltagarna är att få bättre koordination och koncentrationsförmåga. RGM stimulerar dessutom rörelseförmåga, minne, uthållighet, social samvaro, rytmkänsla, läs & talförmåga, balans, självkännedom, fokus, timing, samspel, kreativitet & effektivitet.

Tio fredagseftermiddagar på vårterminen och tio på höstterminen träffas vi under gemytliga former i vår lokal på Handenterminalen 4. Kaffe med dopp ingår.

Certifierad ledare för RGM hos oss är sedan många år vår sprudlande Itte Nygren.

Bästa sättet att utröna om detta kan vara intressant för just dig och se hur det hela går till är att komma på studiebesök!

För kontakt ring Anders på 070 372 30 84.

För att vi ska få chansen att bli lite med kulturella i trevligt sällskap har vi bestämt att även i år i Claus regi erbjuda möjligheten att fortsätta att gå på muséer.

Här följer vårens program. Det är gratis entré och vi dricker kaffe/te efteråt.

Lördag 27 februari kl 12. Historiska muséet. Narvavägen13-17.

Lördag 26 mars kl 12. Armémuséet. Riddargatan 13.

Lördag 23 april kl 12. Kungliga Myntkabinettet. Slottsbacken 6.

Lördag 28 maj kl 12. Moderna muséet. Skeppsholmen.

Anmälan till Claus Trolle på 070-290 20 85.