Nyhetsbrev 5 2015

Hej allesammans!

Vi vill redan nu påminna om det kommande årsmötet i mars 2016.  

För att föreningen ska kunna leva vidare på ett bra sätt krävs det att vi även i fortsättningen får en styrelse som är engagerad och ”brinner” för uppgiften. Några av oss i den befintliga styrelsen börjar känna av att vi inte är några ungdomar längre och därför med tacksamhet skulle uppskatta att bli avlastade. Vi har ingen valberedning, så om du kan tänka dig att ingå i styrelsen i en väl inarbetad förening som dessutom vill utvecklas vidare, tveka inte att höra av dig till ordförande Conny på telefon 0708-29 25 56 eller vice ordförande Anders på telefon 070-372 30 84 för att få mer information om hur vi ser på verksamheten och föreningens framtid.  Även om man inte vill delta i styrelsearbetet så finns det ju också möjlighet att vara ansvarig för någon gruppaktivitet, som man själv väljer.

Under hösten har vi inlett en mötesserie med Länsföreningens styrelse, Länsföreningens kansli och vår styrelse. Målet är att komma fram till hur vi ska kunna arbeta bättre och smartare tillsammans till gagn för våra medlemmar!Haningedagen-1

Nu till höstens kommande aktiviteter 

Torsdagen den 22 oktober har vi bingoträff på Äldrecentrum en trappa ner på Rosengården, Fridhemsvägen 6-8 i Nynäshamn. Avgift för fika och bingobricka 30 kr. Anmälan till Katarina 073-513 61 17 eller Kerstin 08-5201 71 26 senast den 20 oktober.

Lördagen den 21 november klockan 11.15 besöker vi Bergrummet på Skeppsholmen för en egen gruppvisning där vi får följa med på en vandring i staden Luoyang. Träd in genom stadsporten och möt människorna som levde och arbetade där.                                    Samling utanför ingången senast kl 11.00. Anmälan till Claus på tfn 070-290 20 85.  Priset är 200 kr som betalas på plats.                                                                                                                Observera att antalet platser är begränsat! Först till kvarn gäller! 

Se världsunika föremål från Henanprovinsen, hör spännande berättelser om kvinnliga kejsare, berömda poeter, kringresande handelsmän, krig och palatsintriger. Lär dig mer om staden Luoyang och fascineras av myterna och legenderna från Tangdynastins Kina under en spännande tur genom Bergrummet

Bergrummet i sig var ursprungligen en militäranläggning. Utställningslokalen som vi ska vara i är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Nu närmar vi oss slutet även på detta år. För att pigga upp oss i höstrusket så kommer här två ljuspunkter:

Lördagen den 5 december kl 13-15 har vi vår traditionella och mycket uppskattade julfest på Handenterminalen 4. Anmälan senast fredagen den 27 november till Anders på telefon 070-372 30 84.

För endast 130 kr får man jultallrik med dryck och sedan kaffe och kaka. Det blir också som vanligt lotteri och även den här gången underhållning av våra egna ”Sånglärkor”.             Tänk på att antalet platser är begränsat, så det gäller att anmäla sig i tid!

Som avslutning på året har vi sedan Luciakaffe torsdagen den 10 december kl 15-17 på Äldrecentrum på Rosengården Fridhemsvägen 6-8 i Nynäshamn.                                          Anmälan till Katarina på tfn 073-513 61 17 eller Kerstin på tfn 08-5201 71 26 senast 7 december.